Budgetcoach

Als de administratie niet op orde is, wordt het lastig om het overzicht te houden. Om inzicht te krijgen in de financiële situatie, is het op orde brengen van de financiële administratie een vereiste. Zo kunnen financiële problemen worden voorkomen of kunnen problemen worden opgelost. Mogelijk heeft u nog recht op bepaalde toeslagen, bent u dubbel verzekerd of misschien onderverzekerd, moet er bezuinigd worden maar u weet niet hoe. Als budgetcoach kan ik u daarbij helpen!

Privé-Administratie

Het bijhouden van een privé-administratie stelt eigenlijk niet zo heel veel voor. Maar als de structuur ontbreekt, dan worden al snel dingen vergeten, worden de stapels alleen maar groter en is de zin om de papieren op te ruimen op de juiste plaats ver te zoeken.

Daarom biedt een georganiseerde administratie een goede basis om de regelmaat erin te houden. Als het duidelijk is waar de desbetreffende papieren dienen te worden opgeruimd, is het zo gebeurd.

Rekeningen die nog betaald moeten worden, ingekomen post die nog bekeken moet worden, declaraties die moeten worden ingediend, etc. Voor alles een vaste plaats. En zijn we ermee klaar, dan is het opruimen een kleine moeite.

Werkplek

Ook voor de privé-administratie heb je een plek in je huis nodig, maar het hoeft niet groot te zijn. Het (her)inrichten van zo'n werkplek, het opzetten van een archief, etc. kan zeker bijdragen aan een gestructureerde administratie.

Het aanwezig zijn van benodigde artikelen op een werkplek geeft zoveel gemak. Hierbij valt te denken aan opberg- en archiefmateriaal, bureau-accessoires en duidelijke gemarkeerde ordners waarin de administratie wordt bewaard. Ook voor de steeds terugkerende inkomende en uitgaande post wordt een systeem gehanteerd, zodat direct duidelijk is hoe en wanneer iets moet worden afgehandeld.